Nikonin uutuuskamerassa hurja zoomi – näin kohde näkyy satojen metrien päästä

Digi Lifestyle · Tim Isokivi

Monien kameroiden tapauksessa zoomi-ominaisuus on miltei tarpeeton, sillä kuva muuttuu sitä käyttäessä nopeasti rakeiseksi ja epäselväksi. Nikonin uuden tehokameran tapauksessa näin ei kuitenkaan ole.

Nikon Coolpix P1000 on varustettu 125-kertaisella optisella zoomilla. Sen ansiosta kameralla voidaan zoomata kaukanakin oleviin kohteisiin kuvan säilyessä tarkkana.

Kameran kykyjä esitellään intialaisen Jayanta Mandalin videolla. Siinä hän kuvaa satojen metrien päässä olevia kohteita, joihin kamera kykenee zoomaamaan hämmästyttävällä tarkkuudella. My Nikon Life -kanavan videolla kameraa käytetään puolestaan kuun kraatereiden tarkasteluun.

Aivan jokaisen kukkarolle Nikon Coolpix P1000 ei kuitenkaan sovellu. Ammattikäyttöön suunnatun kameran kauppahinta on noin 1.150 euroa.