Karmiva ilmiö Googlen kääntäjässä – muuttaa hölynpölyn oudoiksi ennustuksiksi!

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Googlen Kääntäjässä on törmätty viime aikoina erikoiseen ilmiöön. Mikäli sen kenttään kirjoitettiin 19 kertaa ”dog” ja teksti käännetään maorista englanniksi, ilmestyi esiin outo teksti.

– Tuomiopäivän kello osoittaa kolmea minuuttia vaille kaksitoista. Kohtaamme maailmassa hahmoja ja dramaattisia tapahtumia, mikä viittaa meidän lähestyvän loppua ja Jeesuksen paluuta, tekstissä lukee.

Kyseessä on vain yksi monista erikoisista viesteistä, joita kääntäjästä on löydetty. Mikäli Googlen Kääntäjään kirjoitettiin esimerkiksi sanaa ”goo” 13 kertaa ja se käännetään somalian kielestä englanniksi, ilmestyi peniksen leikkaamiseen viittaava teksti ”Cut off the penis into pieces, cut it into pieces”.

Independent-lehden mukaan Googlen tiedottaja kertoo ilmiön johtuvan Googlen koneoppimisesta. Sovellus oppii kieliä verkosta löytämiensä käännösten avulla, minkä myötä joukkoon päätyy toisinaan erikoisiakin virkkeitä.