Koska tapailu muuttuu parisuhteeksi? Asiantuntija vastaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Nykyajan deittikulttuuri tuottaa runsaasti ahdistusta ja epävarmuutta. Sääntöjä on liikaa, eikä kukaan ole kuitenkaan aito. Kun vihdoinkin kohtaa oikealta tuntuvan ihmisen, saattaa seuravaana pohdinnan aiheena olla parisuhde. Mikä määrittelee parisuhteen?

Ideaali tilanne on se, että kaksi toisistaan kiinnostunutta henkilöä päättää yksinkertaisesti olla yhdessä. Tunne kertoo, että he haluavat olla toistensa kumppaneita ja päättävät sitoutua suhteeseen.

Käytännössä parisuhteen muodostaminen ei kuitenkaan ole aina niin yksinkertaista. parisuhdeasiantuntija Benjamin Ritter muistuttaa Elite Dailylle, että parisuhteen muodostaminen ei ole edes pakollista. Joskus kannattaa ensin vain pitää hauskaa.

Seurustelun voi kuitenkin aloittaa ilman, että se tarkoittaisi automaattisesti koko loppuelämä kestävää rakkaustarinaa. Parisuhdetta ei määrittele esimerkiksi aika, kuinka kauan ihastukset ovat yhdessä kulkeneet.

Sen sijaan pariskunta muodostuu silloin, jos kahdella ihmisellä on yhteisiä odotuksia tulevaisuuden suhteen. He asettavat omat odotuksensa ja rajansa yhdessäololle. Tärkeintä on, että seurustelu tuntuu luonnolliselta ja oikealta.