Masturdatingin suosio kasvaa – jokaisen tulisi kokeilla edes kerran

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä on sanut tarpeekseen sosiaalisesta mediasta ja siitä, että heidän tulisi jakuvasti esittää elämäänsä tietynlaisena muille. Nyt keskitytään enemmän läsnäoloon ja siihen, että elämästä voi nauttia myös ilman sovellusten luomia paineita tai odotuksia.

Omaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia voi parantaa muun muassa masturdatingin, eli omatoimideittailun avulla. Ideana on, että ihminen lähtee itsensä kanssa treffeille – yksin. Itsenäiset treffit ovat tavallaan hemmottelua, jolloin saa syödä rauhassa lempiherkkujaan ja käydä elokuvissa.

Ajan viettäminen yksin ja ilman puhelinta saattaa tuntua aluksi jopa pelottavalta tai kiusalliselta. Tällöin joutuu oikeasti kuuntelemaan omia ajatuksia ja samalla huomaa enemmän ympärillä tapahtuvia asioita. Vietä laatuaikaa itsesi kanssa.