Rakkaus on maailmankaikkeuden suurin voima – nämä ovat seitsemän universaalia rakkauden lakia

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Rakkaus on kaikista suurin voima, joka säätelee tavallaan kaikkea olemassa olevaa. Rakkaus on uskomaton määrä energiaa ja se koostuu monimutkaisten hormonisyöksyjen summasta. Rakkaus on myös parisuhteen kantavin tunne, johon liittyy runsaasti kumppanuuden mahdollistavia lisäosia.

Rakkausasiantuntija Sidra Jafrin mukaan jokainen parisuhde käy läpi eri tasoja, joihin liittyy omanlaisia tunteita. Hänen mukaansa on olemassa seitsemän universaalia rakkauden lakia, joiden avulla voi saavuttaa parisuhteeseen pysyvyyttä ja sitoutuneisuutta. Ensimmäisenä on luottamus, koska ilman sitä ei ole turvallisuutta tai ymmärrystä.

Parisuhteessa on oltava suhteellisuutta, jonka kautta voi tarkastella omia ja kumppanin luomia arvoja. Parisuhteen onnellisuuden usein määrittelee se, kuinka hyvin kumppanukset pystyvät hyväksymään toistensa teot ja käyttäytymisen. Suhteessa on osattava hyväksyä kumppani sekä ajan kanssa tapahtuvat muutokset hänessä.

Yhteenkuuluvuuden tunne on merkittävässä asemassa rakkaudessa. Sen lisäksi kumppanusten on osattava sitoutua toisiinsa. He ovat samaan aikaan omia persoonia, mutta sen lisäksi yksi yhtenäinen uniitti.

Yhtä tärkeää on hyväksyntä, jolloin tulee myös hyväksyä itsensä ja olla sinut oman henkilökohtaisen elämän ja olemuksen kanssa. Viimeisenä lakina Jafri mainitsee Femail Firstille karman lain, joka määrittelee rakkaudessakin syyn ja seurauksen suhdetta.