Liikunta poistaa pahan mielen – jo 10 minuutilla positiivisia vaikutuksia

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Liikunnan on todettu tutkimusten avulla vähentävän masennuksen oireita. Osa ihmisistä voi kuitenkin kokea liikunnan aloittamisen kynnyksen liian korkeaksi, koska he voivat ajatella, että vain todella rankka, pitkäkestoinen ja säännöllinen suorittaminen tuo hyviä tuloksia mukanaan.

Elite Daily -sivuston mukaan ihmiset kokevat masennuksen oireita keskimäärin noin 3,5 päivän ajan joka kuukausi.

Liikunnan harrastamisen avulla huonojen päivien määrä väheni kuitenkin jopa 43 prosentilla. Parhaat positiiviset vaikutukset huomattiin ihmisillä, jotka harrastivat liikuntaa kolmesta viiteen kertaan viikossa.

Noin kuusi kertaa viikossa ja yli 90 minuuttia kerrallaan treenaavien mielenterveys koki liiallisesta suorittamisesta kuitenkin negatiivisia vaikutuksia. Tämän vuoksi tutkijat kehottavatkin ihmisiä ottamaan maltillisempaa otetta kuntoiluun mikäli ihmisen tavoitteena on parantaa liikkumisen avulla omaa henkistä hyvinvointiaan.

Hyviä kuntoilumuotoja raskaampien lajien seuraksi ovat esimerkiksi jooga ja käveleminen. Jo kymmenen minuuttia kestävä liikkuminen parantaa ihmisten mielialaa, minkä vuoksi ihmiset voivatkin hyvillä mielin aloittaa liikkumisen pienestä ja lisätä sitä oman vointinsa mukaan vähitellen huomatessaan oman olonsa parantuvan.