Avioerojuristit neuvovat: Muista nämä asiat ennen naimisiinmenoa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vaikka luulisi, että avioerojuristit toivoisivat avioliittojen kariutumista ja asiakasvirtojen kasvamista, voidaan heitä pitää eräänlaisina parisuhde-ekspertteinä. Avioeroja hoitaneet lakimiehet tietävät varmasti, mitkä seikat usein saavat ihmiset heidän asiakkaikseen.

Glamour-lehti on kysynyt kolmelta avioerojuristilta parisuhdeneuvoja. Heidän mukaansa avioparien tulisi ymmärtää, että avioliitto on paljon muutakin kuin lupaus loppuelämästä yhdessä. Se on lakitekninen sopimus, johon liittyy runsaasti velvotteita. Avioliiton myötä jakaa itsensä ja omaisuutensa toisen ihmisen kanssa.

Kannattaa myös olla realistinen odotusten ja olettamusten suhteen. Ei ole järkevää luottaa siihen, että toinen ihminen muuttuisi ajan myötä itselleen sopivammaksi. Jos hän ei ole sitä ennen häitä, ei hän ole sitä todennäköisesti häiden jälkeenkään. Aviopuolison tulee tuntua omalta ja sopia itselleen täydellisesti.

Hauska tyttöystävä tai komea poikaystävä ei välttämättä ole parasta mahdollista materiaalia aviopuolisoksi. Soveltuuko hän tai hänen elämäntyylinsä lasten vanhemmaksi? Avioliittoa solmiessa tulee sopia selkeästi myös talousasioista. Avioehto on järkevä ratkaisu ehkäisemään suurimmat rahaan liittyvät riidat mahdollisen eron aikana. Avioliitto onnistuu, kun pariskunta sitoutuu toisiinsa, vaikka mitä tapahtuisi.