Arman Alizad pelkäsi henkensä edestä kuvauksissa: ”Siellä oli ihan täysi jengisota”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Arman Alizadin Viimeinen ristiretki -ohjelman uudella tuotantokaudella etsitään elämän tarkoitusta. Tänään vuorossa on hengenvaarallinen tilanne Etelä-Afrikassa. Jaksossa Arman Alizad vierailee Kapkaupungin hengenvaarallisessa ja pahimmassa jengikeskittymässä, jossa jo 15-vuotiaat nuoret ovat jengien pistoolimiehiä.

Nelosella kello 22.00 alkaen esitettävässä ohjelmassa Arman haastattelee jaksossa lisäksi Etelä-Afrikan pahamaineisinta vankilajengiä maan korkeimman turvaluokan vankilassa. Staralle Alizad kertoi miten vaarallista jakson kuvaaminen oli.

– Se on näköalattomin jengijaksomme koskaan. Siellä on Apartheidin jälkeen keskittymät, jonne värilliset on viety ja jonne poliisitkaan eivät mene. Siellä oli ihan täysi jengisota. Haastattelin 15-vuotiaita pistoolimiehiä, jotka olivat tappaneet monia ihmisiä. Ne eivät voi mennä kouluun, koska se sijaitsee vihollisjengin alueella ja johtaisi tulitaisteluun, Arman Alizad kertoi Staralle.

Arman ja viimeinen ristiretki

25 vuotta sitten alueen ihmisille luvattiin demokratia, mutta se ei ole koskaan toteutunut. Se oli vain nimellinen lupaus. Siksi alueen asukkaille ei ole näkyvissä valoa tunnelin päässä, eli heillä ei ole juuri mitään menetettävää.

– Uhka oli koko ajan läsnä. Menimme yhden tyypin kotiin vaan hengaamaan. Heti kun päästiin sisään jengi otti lasipiiput esiin ja alkoi polttaa crackia ja metamfetaminia. Sitten ne alkoivat lataamaan niitä lippaita ja sitten totesin, että ei vittu nyt mä tiedän mihin tää on menossa.

Arman ja viimeinen ristiretki

– Siellä oli crackpäisiä jätkiä, joilla on hirvee uho päällä. Ne huusi, että me tapetaan kaikki ja heiluttelivat ladattua asetta, jossa oli varmistin pois päältä. Oli sellainen fiilis, että jos joku olisin aivastanutkin, niin ase olisi lauennut. Ihan kauhea paikka. Tuli mieleen, että kiva jos tästä pääsee ulos, Arman muisteli turvallisesti Suomen kamaralla.

– Sitten toisessa tilanteessa olimme haastattelemassa vankiloita hallitsevaa numerojengiä, niin sitten taas ne alkoivat vetää huumeita. Ne menivät siinä aika vainoharhaisiksi ja sitten yksi niistä totesi, että toinen teistä on muuten kyttä. Kumpi? Mä haistan poliisit. Siitä tuli myös aika mielenkiintoinen selvittely. Ei ole tuollaista jengikohtaamista koskaan ollut.