Näin säästät rahaa loppukuuksi – viisi vinkkiä vähentää tuhlaamista

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pienillä rahoilla toimeentulevien voi olla vaikea säästää, mutta kuluja voi silti yrittää pienentää. Kun rahasta on tiukkaa, kannattaa karsia ylimääräisiä menoja mahdollisimman paljon. Olisiko mahdollista värjätä hiukset tässä kuussa itse tai käydä vähemmän ravintoloissa?

Mikäli ei halua luopua kaikista mukavuuksista, kannattaa pohtia, olisiko kulujen joukossa jokin helposti väliin jätettävä palvelu tai hankinta. Kannnattaa myös kokeilla suoratoistopalveluiden jakamista perheenjäsenten ja kumppaneiden kesken. Netflixistä ja Spotifysta tulee helposti useampi kymppi kuussa kustannuksia.

Puhelimelle voi ladata rahoitukseen ja kulujen tietoon tarkoitetun sovelluksen, jonka tekoäly laskee tulot ja menot. Samalla on helpompi hahmottaa turhakkeet, jotka imaisevat palkasta liikaa rahaa. Rahan käyttöä on helppo kontrolloida käteistä käyttämällä.

Kannattaa myös myydä vanhoja ja käyttämättömiä tavaroita sekä vaatteita eteenpäin. Ruokaa on hyvä ostaa isoissa erissä ja pakastaa pahan päivän varalle, Popsugar vinkkaa.