Apteekkari neuvoo vanhempia – näin lapset voivat välttyä flunssalta!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Syksyn tullen flunssaepidemiat ja vilustuminen ovat yleisiä syitä, joiden vuoksi ihmiset päätyvät vuodelepoon. Ihminen voi vilustua helpommin univajeen tai liian kevyen pukeutumisen vuoksi, mutta monien tautien syntyyn tarvitaan kuitenkin bakteeri ja otollinen hetki, jolloin ihmisen vastustuskyky on huono.

Pikkulapset saavat flunssatartunnan erityisen helposti kerhoissa, päiväkodeissa ja koulussa, joissa pöpöt leviävät vauhdikkaiden leikkien yhteydessä.

Nyt apteekkarina toimiva neljän lapsen isä Shamir Patel kertoi Daily Mail -sivustolle miten flunssan tarttumiselta omalle lapselle voidaan yksinkertaisen niksin avulla välttyä.

Yleisimmät flunssavirukset ja bakteerit pystyvät elämään ja leviämään vaatteissa ja huonekalujen pintojen päällä pitkään. Tämän vuoksi onkin miehen mukaan tärkeää, että heti kotiin tullessaan lapset käyvät suihkussa ja vaihtavat vaatteet.

Usein lasten pesuhetki ja kylvetys sijoittuvat vasta iltaan, mutta Shamir Patelin mukaan suihkussa käyminen ja vaatteiden vaihto heti kotiin saavuttua voi olla merkittävä tekijä ja auttaa lasta pysymään terveenä. Näin lapsi on pienemmän ajan bakteerille altistuneena ja saa paremman mahdollisuuden taistella sitä vastaan.