Tallimääräys suivaannutti – vedonlyöntiyhtiö maksoi myös Bottaksen voittoa veikanneille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Formulamaailma tyrmistyi sunnuntaina, kun Mercedes antoi Venäjän osakilpailussa määräyksen, jolla osakilpailua johtanut suomalainen Valtteri Bottas määrättiin antamaan johtopaikkansa ja voittonsa tallin toiselle kuljettajalle Lewis Hamiltonille. Tapaus sai aikaan someraivon.

Osakilpailu ratkaistiin rehellisen kilpailun sijaan tallimääräyksellä, joten katsojien lisäksi luonnollisesti myös vedonlyöjät suivaantuivat tapahtuneesta. Formuloista voi lyödä vetoa lukemattomien eri yritysten kautta, mutta ainakin yksi niistä teki Mercedesin epäurheilullisen päätöksen myötä yllättävän ratkaisun.

Kansainvälisistä peliyhtiöistä nimittäin Betsafe ilmoitti maksavansa voitot Lewis Hamiltonin voiton puolesta vetoa lyöneiden suomalaisten lisäksi myös Valtteri Bottaksen voiton puolesta veikanneille.

– Sunnuntain tallimääräys oli niin vastenmielinen, että päätimme tehdä poikkeuksen ja maksaa tässä tilanteessa voitot sekä Hamiltonin että Bottaksen voiton puolesta vetoa lyöneille, markkinointipäällikkö Jussi Nurmi kertoi yhtiön tiedotteessa.

Tallimääräykset eivät ole mikään uusi asia Bottaksen ja Hamiltonin tallille, sillä jo puolitoista vuotta sitten keväällä Mercedes antoi yhdessä kilpailussa suomalaiselle peräti kolme määräystä päästää Hamilton ohi. Silloin Bottas ei kuitenkaan ollut selkeästi voittamassa osakilpailua, kuten tällä kertaa Venäjällä.