Kuhmon valkoisesta karhunpennusta tuli julkkis – kuva leviää ympäri maailmaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sosiaalisessa mediassa ja uutissivuilla on levinnyt kuva valkoisesta karhunpennusta. Kyseessä on luontokuvaaja Niilo Isotalon ottama otos harvinaisesta karhun värimuunnoksesta. Ihmiset ihastelevat valkoista nallukkaa ympäri maailmaa.

Valkoisia eläimiä on pidetty ihmiskunnan historian aikana pyhinä. Lähes jokaisessa eläinlajissa tavataan joskus myös albiinoja yksilöitä, ja nyt Kuhmossa liikkuu tavallisen karhun valkoinen pentu. Kuvasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti, jonka haastatteleman suurpetotutkijan mukaan kyseessä on erittäin harvinainen värimuunnos.

Karhunpennuissa voi olla vaaleita läiskiä, mutta kokonaan valkoiset yksilöt ovat harvoin tavattuja. Valkoinen ja pieni mesikämmen on noussut kuvassa kahdelle jalalle seisomaan. Se kurkistaa ruskavärityksessä olevan heinikon takaa. Olisikohan tässä vuoden luontokuva?

Toivottavasti valkoinen pentu ei houkuttele liikaa uteliaita tai ahneita silmäpareja Kuhmoon ja ihmiset antavat luontokappaleen kasvaa rauhassa. Olisi upeaa päästä seuraamaan erikoisen yksilön kasvutarinaa useiden vuosikymmenten ajan. Valkoisesta pikkukarhusta kasvaa toivottavasti vielä upea ja täysikasvuinen kontio.