Käytettyjä terveyssiteitä keitetään huumeeksi – myös likaiset vaipat kelpaavat

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Indonesian terveysministeriö ja viranomaiset ovat ryhtyneet tutkimaan uudenlaista päihdekäyttöä, jossa nuoret keittelevät käytettyjä terveyssiteitä ja vaippoja huumausaineeksi. Keitinveden kerrotaan aiheuttavan hallusinaatioita ja päihtyneen olotilan.

Indonesian huumausainevirasto BNN on tiedottanut, että terveyssiteissä ja vaipoissa olevat kemikaalit voivat tuottaa kevyen ja lentävän tunteen. Indonesialaiset nuoret keittelevät jopa käytettyjä terveyssiteitä ja likaisia vaippoja, saadakseen veteen tarpeeksi päihdyttäviä kemikaaleja. He etsivät siteitä ja vaippoja jopa roskiksista.

Poliisit ovat pidättäneet terveyssidelientä nauttineita nuoria viime viikkojen aikana, Strait Times ja Vice kertovat. Siteet keitetään, vesi jäähdytetään ja sitten juodaan. Siteitä ja vaippoja tulee keitellä noin tunnin ajan.