Kodittomalle kerättiin 400 000 dollaria – epäillään nyt huijaukseksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kerroimme noin vuosi sitten pulaan joutunutta naista auttaneesta kodittomasta miehestä, Johnny Bobbitt Jr. -nimisestä veteraanista. Kodittomalle kerättiin Go Fund Me -sivuston kampanjan avulla 400.000 dollaria. Nyt koko juttua väitetään tekaistuksi.

New Jerseyssä asuva Kate McClure oli jäänyt autonsa kanssa moottoritien varteen, kun paikalle saapui Johnny Bobbitt Jr. Mies antoi McClurelle viimeisen 20 dollarin setelinsä auton tankkaamista varten. Tästä käynnistyi suuri keräyskampanja netissä, jotta koditon Bobbitt saisi elämänsä järjestykseen.

Äskettäin uutisoitiin, että McClure sekä hänen poikaystävänsä Mark D’Amico käyttivät suurimman osan 400.00 dollarin suuruisesta summasta. Kaksikko osteli BMW-henkilöautoja, koruja, merkkilaukkuja ja uusimpia puhelimia. The New York Postin mukaan epäillään, että kyseessä on kokonaan keksitty peitetarina rahan keräämiseksi ja asiasta ollaan menossa oikeuteen.

Bobbitt on kuitenkin aiemmin vakuuttanut, että ei ole ollut juonessa mukana, ja hän on saanut ainoastaan 75.000 dollaria jättipotista asunnon ja auton ostamista varten.