Varo kondomien halpoja kopioita – materiaalina käytettyjä kondomeja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kiinassa valmistetaan kopioita lähes kaikista tuotteista, mutta kondomit kuuluvat susosituimpien ja yleisimpien esineiden joukkoon. Kiinalaisista nettikaupoista tilattavat kondomien halpaversiot on yleensä valmistettu epäilyttävissä olosuhteissa.

Kiinan poliisi on jälleen takavarikoinut kondomikopioita 6,2 miljoonan euron arvosta. Feikki-Durexeja valmistanut tehdas on käyttänyt kierrätysmateriaalia kondomeissa. Valekondomit ovat heikosti kestäviä ja terveydelle vaarallisia.

Durex-kondomien kopioita on myyty järjestelmällisesti ja laajalla alueella myös kiinalaisissa supermarketeissa, hotelleissa ja saniteettitilojen kondomiautomaateissa. South China Morning Postin mukaan poliisi sai jo aiemmin tänä vuonna kiinni toisen liigan, joka oli valmistanut kaksi miljoonaa feikkikondomia. Tällä kertaa erä jäi puoleen miljoonaan kappaleeseen ja tehtaasta pidätettiin 17 ihmistä.