Pastori raiskasi kirkkonsa naisia – piti itseään Jumalana

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oman uskontokuntansa vuonna 1982 perustanut eteläkorealainen Lee Jae-rock on käyttänyt seurakuntansa naisia seksuaalisesti hyväksi. Lee Jae-rock on toiminut kirkossaan Jumalan asemassa, joten naiset eivät ole uskaltaneet kieltäytyä seksuaalisesta kanssakäymisestä.

Ainakin kahdeksan naista on nyt esittänyt syytöksiään kulttijohtaja Lee Jae-rockia kohtaan. 75-vuotiaalla miehellä on 130.000 seurakuntalaista perustamassaan Mamin Central Church -nimisessä seurakunnassa. Alkuaikoina seuraajia oli vain 12, BBC uutisoi.

Megakirkon perustajan kerrotaan luoneen kulttinsa tyhjästä harjoittaen aivopesua ja petoksia. Lee Jae-rock on ollut seurakunnassaan suuri johtaja, jota on verrattu vaikutusvallaltaan jopa Jumalaan. Hän on raiskannut seurakuntalaisiaan useita kertoja vuosien aikana. Pastori väittää raiskaussyytteiden olevan ainoastaan naisten juoni kostaa kirkosta erottaminen.

Uusimmat