Pastori raiskasi kirkkonsa naisia – piti itseään Jumalana

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oman uskontokuntansa vuonna 1982 perustanut eteläkorealainen Lee Jae-rock on käyttänyt seurakuntansa naisia seksuaalisesti hyväksi. Lee Jae-rock on toiminut kirkossaan Jumalan asemassa, joten naiset eivät ole uskaltaneet kieltäytyä seksuaalisesta kanssakäymisestä.

Ainakin kahdeksan naista on nyt esittänyt syytöksiään kulttijohtaja Lee Jae-rockia kohtaan. 75-vuotiaalla miehellä on 130.000 seurakuntalaista perustamassaan Mamin Central Church -nimisessä seurakunnassa. Alkuaikoina seuraajia oli vain 12, BBC uutisoi.

Megakirkon perustajan kerrotaan luoneen kulttinsa tyhjästä harjoittaen aivopesua ja petoksia. Lee Jae-rock on ollut seurakunnassaan suuri johtaja, jota on verrattu vaikutusvallaltaan jopa Jumalaan. Hän on raiskannut seurakuntalaisiaan useita kertoja vuosien aikana. Pastori väittää raiskaussyytteiden olevan ainoastaan naisten juoni kostaa kirkosta erottaminen.