Google tarjoaa virtuaalimatkan syntypaikkaansa – tästä autotallista kaikki alkoi

Digi · Tim Isokivi

Hakukoneesta maailmanlaajuiseksi teknologiajätiksi kehittynyt Google täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Monien muiden alan yhtiöiden tavoin se sai alkunsa varsin vaatimattomissa olosuhteissa.

Syntymäpäivän kunniaksi Google Maps tarjoaa virtuaalikierroksen yhtiön synnyinsijana toimineessa autotallissa. Vuonna 1998 Larry Page ja Sergey Brin käyttivät Susan Wojcickille kuuluneen talon autotallia yhtiön päämajana.

Googlen toiminta laajeni pian myös autotallin ulkopuolelle. Yrityksen tiimin kasvaessa kuuteen henkeen toimistotiloiksi päätyi jopa kolme pienehköä makuuhuonetta. Yhtiön vanha päämaja luotu uusiksi melkoisella tarkkuudella. Löytyypä talon virtuaaliversiosta jopa muutama salaisuus, kuten piilotettu ovi.