Maailman parhaimmat lentokentät valittiin – Helsinki-Vantaa ei kärkijoukossa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Maailman parhaat lentokentät on valittu. Suurin osa kärkijoukkoon päässeistä lentoasemista sijaitsee Aasiassa. Matkustajat arvioivat äänestyksessä lentokenttien palvelutasoa ja tärkeimpiä ominaisuuksia. Kyselyssä arvioitiin matkaselvityksen tekemistä, lentokentälle saapumista, jatkokuljetuksia, ostosmahdollisuuksia, turvallisuutta ja lähtöporttien toimintaa.

Singaporen Changin kansainvälinen lentoasema on voittanut viidettä kertaa peräkkäin maailman parhaimman lentokentän tittelin. Skytraxin myöntämä palkinto ojennettiin World Airport Awardseissa. Äänestykseen osallistui tänä vuonna 14 miljoonaa lentomatkustajaa 105 eri maasta. Mittelössä arvioitiin 550 lentokentän ominaisuuksia.

Toiseksi tuli korealainen Incheon kansainvälinen lentoasema ja kolmanneksi japanilainen Tokion Hanedan lentokenttä. Neljännelle sijalle pääsi Hongkongin kansainvälinen lentoasema ja listan viidentenä on Qatarin päälentokenttä Doha Hamad. Münichin lentokenttä sijoittui kuudenneksi ja oli samalla parhaimmalle sijalle äänestetty eurooppalainen lentoasema.