Turvottaako? Nämä herkut auttavat elimistön tasoittamisessa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Jogurtin avulla voi parantaa suoliston hyvinvointia ja poistaa epämukavaa turvotusta. Vatsa voi pömpöttää oikeastaan kahdesta syystä, joko nesteen tai ilman vuoksi. Turvotusta ilmenee kaikilla ihmisillä, eikä sitä voi lukea pelkästään ylipainoisten vaivaksi.

Maustamattoman jogurtin lisäksi pöhötystä voi vähentää nauttimalla tarpeeksi vettä ja kaliumia. Sen sijaan suolaiset ja rasvaiset herkut lisäävät yleensä pömpöttävää olotilaa. Suolisto rakastaa probiootteja, joita voi saada myös kefiristä ja piimästä.

Inkivääri, fenkoli, avokado ja sitruunavesi soveltuvat turvottavan olon helpottajiksi. Cantaloupemelonit, banaanit, kiivit ja papaijat ovat puolestaan parhaita hedelmävaihtoehtoja niiden ruoansulatusta edistävien entsyymien ja muiden kehon toimintaa tukevien hivenaineiden ansiosta. Lisää ruokalistalle myös tankoparsaa, kurkkua ja kurpitsasosetta, Men’s Health vinkkaa.