72 prosenttia lapsista toivoo vanhempiensa käyttävän vähemmän kännykkää

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin miten ravintolaketju Frankie and Bennys ryhtyi antamaan lasten syödä ilmaiseksi, kunhan heidän vanhempansa syövät samalla ja luovuttavat ruokailun ajaksi matkapuhelimensa pöydällä olevaan suljettavaan laatikkoon. Nyt on selvinnyt, että tempauksen taustalla oli vakava asia.

250 ravintolan ketju teetti nimittäin tutkimuksen, jonka mukaan peräti 72 prosenttia lapsista toivoo vanhempiensa käyttävän vähemmän matkapuhelintaan ja käyttävän enemmän aikaa lapsiin. 10 prosenttia lapsista oli sitä mieltä, että vanhemmat keskittyvät mieluummin puhelimeensa kuin lasten kanssa keskusteluun. Moni lapsi kertoi piilottaneensa vanhempiensa puhelimet saadakseen huomiota.

– Elämme kiireisessä ja hektisessä maailmassa, jossa olemme ympäri vuorokauden yhdistettynä maailmaan, ellemme tietoisesti estä sitä. Rakastan siksi ajatusta, että perhe voi istua ravintolassa yhdessä syömässä ja keskustelemassa yhdessä ilman matkapuhelimia tai muita päätelaitteita, vanhemmuuden asiantuntija Susan Atkins kertoi.