Aasiasta löytyi 157 uutta eläinlajia – uusi lepakkolaji näyttää poikabändin laulajalta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

WWF on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan vuonna 2017 Aasiasta on löytynyt yli 150 uutta eläinlajia. Uusien lajien joukossa on lepakko, jonka pään alueen karvoitus muistuttaa 90-luvun poikabändin laulajan ulkonäköä.

Kaakkois-Aasiasta löydettiin kolme uutta nisäkäslajia, joista yksi on Murina hkakaboraziensis -niminen lepakko. Myanmarista löytyneellä lepakolla on omintakeinen tyyli, sillä sen ulkonäkö on kuin NSYNC-poikabändin keulakuva Lance Bassilla. Keltaisilla hiuksilla varustettu lepakko kulkeekin lempinimellä Lance Bass -lepakko.

WWF kertoo, että uusien lajien löytymisestä huolimatta eläinten ja kasvien elinympäristöt pienenevät jatkuvasti aiheuttaen sukupuuttoon kuolemisen vaaran. Osa lajeista voi kadota jo ennen niiden löytymistä. Mekongin alueelta löydettiin vuonna 2017 yhteensä kolme nisäkäslajia, 14 sammakkoeläintä, 23 kalaa, 26 matelijaa ja 91 uutta kasvia.