Aamulehti vaihtoi suomalaisyhtyeen nimen: ”Tämä on perhelehti”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pirkanmaalla ilmestyvä Aamulehti on ihmetyttänyt viime aikoina lukijoitaan kieltäytymällä käyttämästä esimerkiksi monista ammateista niiden oikeita nimityksiä. Lehti käyttää esimerkiksi eduskunnan puhemiehestä virheellisesti termiä puheenjohtaja. Lisäksi palomiehen sijaan lehti käyttää termiä pelastaja ja varusmiehen sijaan termiä varussotilas.

Aamulehti 14.12.2018

Tänään monet Huora-yhtyeen fanit ällistyivät huomatessaan, että Aamulehti oli yllättäen vaihtanut myös suositun yhtyeen nimen. Lehti käyttää nimittäin tänään julkaistussa laajassa artikkelissaan yhtyeestä aivan toista, itse keksimäänsä nimeä Prostituoitu.

Huora on tamperelainen punkyhtye, joka yhdistelee musiikkiinsa metallimusiikkia.  Aamulehti perustelee yhtyeen nimen vaihtamista sillä, että kyseessä on perhelehti. Lehti kertoo, että kaikki suomalaiset sukupuolielimiin liittyvät voimasanat on artikkelissa vaihdettu niiden anatomisesti neutraaleihin synonyymeihin. Miten Aamulehti mahtaa kirjoittaa Klamydia-yhtyeestä ja Sannin Että mitähän vittua -hitistä?