Queenin Bohemia Rhapsody striimatuin 1900-luvulla tehty kappale

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläisen Queen-yhtyeen menestys jatkuu vielä 27 vuotta Freddie Mercuryn kuoleman jälkeenkin. Nyt bändi on saavuttanut uuden virstanpylvään. Queenin Bohemian Rhapsody on kaikkien aikojen eniten suoratoistopalveluissa kuunneltu 1900-luvun kappale.

Kappaletta on Universal Music Group -yhtiön mukaan kuunneltu 1,6 miljardia kertaa Spotifyn ja Youtuben kaltaisissa palveluissa. Se tuli syrjäyttäneeksi muun muassa Nirvanan Smells Like teen Spirit ja Guns N’ Rosesin Sweet Child O’Mine -kappaleet. Bohemian Rhapsody julkaistiin alun perin vuonna 1975.

Kappaleen suosion räjähdysmäisen nousun uskotaan olevan tuoreen Bohemian Rhapsody -elokuvan ansiota. Rami Malekin tähdittämä elokuva nousi valtavaksi menestykseksi ympäri maailman.