Tutkimus: Muiden haukkuminen lähentää ihmisiä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jokainen on varmasti ainakin kerran elämässään joutunut tilanteeseen, jossa vaihtaa mielipiteitä toisen henkilön kanssa puhelimen välityksellä, vaikka he ovatkin fyysisesti samassa tilassa. Yleensä viesteissä arvostellaan samassa huoneessa olevaa henkilöä.

Tutkimuksen mukaan muista ihmisistä tekstaileminen lähentää viestien lähettäjiä keskenään. Toisin sanoen, jos on menossa sukulaisten luokse viettämään joulua, voi erikoisesta enosta vaihtaa mielipiteitä serkun kanssa hyvällä omatunnolla puhelimen välityksellä. Se saa ainoastaan tekstailijat lähentymään keskenään.

Muista pahan puhuminen on väärin. Todellisuudessa 71 prosenttia ihmisistä tunnustaa, että ovat viestitelleet samassa tilassa olevasta henkilöstä toisen ihmisen kanssa. Englanniksi toimintaa kutsutaan sidebarring-termillä.

Heistä 62 prosenttia paljastaa, että koki lähentyneensä viestittelykumppanin kanssa yhteisen salaisuuden vuoksi, Facebook raportoi.