Erikoinen urheilulaji viraalihitiksi – kuviomelontaa musiikin tahdissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanootteja ja kajakkeja on käytetty alun perin vesillä liikkumista ja mestästystä ja kalastusta varten. Nykyisin niitä käytetään erilaisissa kilpaurheilun lajeissa. Harva on kuitenkaan kuullut vapaasta kanootin kuviomelonnasta.

Netissä kiertää parhaillaan vanhempi viraalivideo, jolla nähdään musiikin tahdissa kanoottiaan melova mies. Hän suorittaa ohjelmanumeron vedessä kanootin avulla luoden erilaisia liikesarjoja. Laji on tavallaan taiteellinen melonnan muoto, joka vaatii kehonhallintaa ja rytmitajua.

Kanootteja ja kajakkeja ohjaillaan melonnan avulla, ja rauhallinen tahti takaa nautinnollisen kokemuksen päästä tiirailemaan veden äärtä lähietäisyydeltä. Freestyle canoeing on virallinen laji, jota pääsee harrastamaan erilaisissa melontaseuroissa.