Uudet syytteet voivat olla liikaa – Donald Trump voi luopua virastaan vielä tänä vuonna

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin lähipiirissä on paljastunut viime aikoina valehtelua, salaliittoja ja varojen väärinkäytöksiä. Donald Trumpin työntekijät, kuten entinen turvallisuusneuvonantaja Michael Flynn ja asianajaja Michael Cohen ovat molemmat jääneet kiinni valehtelusta. Cohen tuomittiin kolmen vuoden vankeusrangaistukseen ja Flynnin tuomio annetaan ensi keväänä.

Nyt on paljastunut asiakirjoja, joiden mukaan Venäjä on vaikuttanut Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaalien lopputulokseen suorittamansa propagandan avulla. Äskettäin myös Donald J. Trumpin nimissä oleva säätiö joutui varojen väärinkäytössyytteiden kohteeksi, kun säätiön varoja on käytetty laittomasti vuoden 2016 presidentinvaalikampanjointiin.

Yhdysvalloissa pidätetään parhaillaan hengitystä, sillä oikeusministeriön nimittämän erikoistutkija Robert Muellerin otaksutaan seuraavaksi paljastavan, kuinka Donald Trump ja hänen lapsensa liittyvät skandaaleihin. MSNBC-televisiokanavan uutisankkuri Chris Matthews on sanonut suoraan sen, mitä monet tällä hetkellä ajattelevat.

Hän uskoo, että Donald Trump saattaa luopua lähiviikkojen aikana presidenttiydestään välttääkseen omat ja lapsiinsa kohdistuvat syytteet liittyen Venäjän vaikuttamisyrityksistä Yhdysvaltain presidentinvaaleissa. Muuten Trumpin perheenjäsenille voi olla luvassa jopa vankeustuomioita, joten presidentin virasta luopuminen on yksi mahdollinen keino niiden välttämiseksi.