NASA joutui hakkeri-iskun kohteeksi

Digi · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASAn palvelin on joutunut iskun kohteeksi. Hakkerointi kävi ilmi viraston työntekijöille lähetetystä sähköpostista. Hakkeri-isku kohdistui servereille, jotka sisältävät tietoja avaruushallinnossa vuosien 2006-2018 aikana työskennelleistä.

Tietokonnasta löytyy muun muassa työntekijöiden henkilöllisyysnumerot ja muuta henkilökohtaista tietoa. NASA aloitti iskun tutkinnan jo 23. lokakuuta. Virasto kuitenkin toi sen julkisuuteen vasta nyt. Toisin kuin EU:n tietosuoja-asetus, ei Yhdysvaltojen laki velvoita paljastamaan hakkerointia 72 tunnin kuluessa niiden tapahtumisesta.

Avaruushallinto on ilmoittanut tutkivansa parhaillaan iskun laajuutta ja selvittävänsä, keitä työntekijöistä se on koskenut. NASA työllistää yhteensä noin 17 000 henkeä ympäri Yhdysvaltoja.