Näin syntyy mätä Casu Marzu -juustoherkku – sisällä eläviä toukkia!

Ohhoh! Ruoka Kirjoittaja: , toimittaja Ilmoita virheestä, Tietoa meistä
Toimitusperiaatteet

Casu marzu on sardinialainen ruokaerikoisuus, joka ei välttämättä ole voimakkaimpienkaan juustojen ystävien mieleen. Mätää juustoa tarkoittava casu marzu sisältää eläviä toukkia.

---
---

Casu marzun valmistus aloitetaan samaan tapaan kuin perinteisten lampaan maidosta valmistettavien pecorino-juustojen. Valmistusprosessin aikana erityisten juustokärpästen annetaan kuitenkin laskea siihen munansa.

Toukat syövät juustoa, kunnes ne ulostavat sen jälleen ulos. Tällä tavoin casu marzu saa kermaisen muotonsa. Valmistusprosessia esitellään Great Big Story -sivuston tuoreella videolla.

Mädän juuston syöminen voi kuitenkin olla terveydelle haitallista suolistoon päätyvien toukkien ansiosta. Juuston myyminen onkin virallisesti keillettyä EU:n hygienialainsäädännön vuoksi.

Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten , , , tai laajemmin aihealueesta Ohhoh! Ruoka.