Mies myi munuaisensa ostaakseen iPhonen – on nyt pysyvästi invalidi

Digi Ohhoh! · Stara.fi

Ihmiset ovat joskus valmiita epätoivoisiin tekoihin saadakseen jotain haluamaansa. Varsinkin Kiinassa pimeä elinkauppa rehottaa, ja ihmisiä jopa surmataan heidän elintensä myymiseksi. Vuosia sitten eräs silloinen 17-vuotias teinipoika Wang teki traagisen ratkaisun ja päätti myydä munuaisensa.

Nykyisin jo 25-vuotias kiinalaispoika myi kahdeksan vuotta sitten munuaisensa pimeille markkinoille, koska halusi ostaa saamillaan rahoilla iPhone 4 -älypuhelimen. Hän sai operaatiosta noin 3.000 euroa, jolla hän sai ostettua puhelimen ja lisäksi iPad 2 -tabletin. Hän halusi tuotteet, koska halusi näyttää luokkatovereidensa silmissä trendikkäältä.

Tapauksen aikoinaan paljastuttua se järisytti koko maata. Nyt Wang on kiinalaismedioiden mukaan invalidi, joka tarvitsee ympärivuorokautista hoitoa. Kiinalaisen Xinhua News Agencyn mukaan ostaja maksoi välittäjille munuaisesta 9.000 euroa ja 21.000 euroa leikkauksesta. Wang sai siis vain noin kymmenen prosenttia tuloista itselleen. Operaation jälkeen teinipojan kunto heikkeni ja johti lopulta invaliditeettiin.