Näin valmistat makrolinssin puhelimelle – edullinen ja nopea ratkaisu lähikuvaamiseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lähikuvaus paljastaa ympäristöstä asioita, joita ei välttämättä näe paljaalla silmällä. Lähikuvat voivat olla taidetta parhaimmillaan, mutta niiden ottamiseen tarvitsee makrolinssin. Sellaisen voi askarrella myös itse omaan puhelimeensa.

Crish Notap on esitellyt taannoin omatekemän makrolinssin valmistamisen lähikuvien ottamiseen omalla puhelimella. Jokaisessa digikamerassa on tarkoitukseen sopiva linssi, jonka saa laitteesta irti purkamalla. Puhelimet ovat korvanneet vanhanaikaiset digikamerat, joten mikäli ei omista kameraa jo entuudestaan, voi niitä hankkia pikkurahalla.

Makrolinssi toimii suurennuslasin tavoin. Notap liimaa kamerasta irrotetun linssin puiseen puikkoon. Linssi asetetaan puhelimen oman linssin päälle lähikuvien ottamista varten. Makrokuvaus sopii pienten yksityiskohtien, kuten hyönteisten kuvaamiseen.