Tutkimus: Yhdessä nauravat pariskunnat myös pysyvät yhdessä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Sisäpiirivitsit ja leikkisyys ovat tutkimuksen mukaan avaintekijöinä pariskunnan liiton pitkäikäisyyteen. Toisin sanoen mikäli kumppanuksilla on hauskaa yhdessä, on heillä usein myös kestävämpi liitto.

Kumppanista saa tehdä leikkimielisesti pilaa. Yhteiset vitsit parantavat liittoa. Jos leikkimielinen kiusoittelu muuttuu kuitenkin piikitteleväksi kettuiluksi, voi suhteessa ilmetä käsittelemättömiä ongelmia. Parhaiten toimeen tulevat ne parit, jotka luovat yhteisiä vitsejä.

Tutkimuksessa analysoitiin 39 aiempaa tutkimusta, joihin oli osallistunut yhteensä 150.000 ihmistä. Samankaltainen huumorintaju on yhteydessä suhteen toimivuuteen ja pysyvyyteen. Yhdessä nauravat pariskunnat pysyvät myös yhdessä, Daily Mail kertoo.