Laihduta kävelemällä – näin monta askelta riittää päivässä

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yksinkertaisin laihdutusneuvo on se, että kuluttaa enemmän kuin syö. Ylimääräisten kilojen karsiminen ei välttämättä tarkoita kuntokuureja ja läskileirejä. Sen sijaan pienillä ja terveellisillä elämäntapamuutoksilla voi saada pysyvämpiä tuloksia.

Kävely on ilmainen ja nautinnollinen liikuntamuoto. Ihmiset saattavat liikkua ajoneuvoilla ovelta ovelle, mutta toisinaan kannattaa ottaa patikkamatka. Kävely auttaa myös mielen hyvinvointiin. Fitness-valmentaja Courtney Meadows kertoo Popsugarille, että laihduttajan kannattaa kävellä vähintään 10.000 askelta päivässä.

Puhelimet mittaavat nykyään askelmääriä, mutta erilaiset älykellot ja lisäsovellukset voivat auttaa tavotteen saavuttamisessa. Terveellinen laihdutustahti on noin puoli kiloa viikossa. Tämä on mahdollista pelkästään lisäämällä kävelyä päiväohjelmaa. Jää muutamaa pysäkkiä aiemmin pois linja-autosta tai kulje kauppaan kävellen.