Facebook-päivitys leviää vauhdilla: ”Annan luvan Facebookille, poliisille, NSA:lle, FBI:lle”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on otollinen alusta kaikenlaisille viraaliviesteille ja myös huijauksille, joita helposti vedätettävät ihmiset levittävät usein ihan vakavissaan. Viime päivinä Facebookissa on levinnyt päivitys, jolla käyttäjät luulevat pidättävänsä oikeudet päivityksiinsä.

Todellisuudessa päivityksellä ei ole minkäänlaista merkitystä, vaan se on ainoastaan viraalimielessä laadittu huijaus. Nyt sen sijaan Facebookissa leviää tuolle huijaukselle tehty vastahuijaus, joka edellisestä poiketen paljastuu hyvin nopeasti niin sanotusti kieli poskessa tehdyksi.

– Täten annan luvan Facebookille, poliisille, NSA:lle, FBI:lle ja CIA:lle, Sveitsin vartijoille, Keski-maan asukkaille, agenteille Mulderille & Scullylle, sekä Darth Vaderille, Hullulle hatuntekijälle, Chuck Norrisille, Kilpikostajille, miehille mustissa, X-men:eille, Matrixille, Gandalfille ja Dumbledorelle, lordi Voldemortille ja Death:ille, joulupukille, pääsiäispupulle ja kaikille Van Halen -jäsenille (jopa Sammylle), Voltronille, tohtori Wholle, Hart:ille, Mysteeri oy:lle, James Garnerille, Angela Lansburylle, WWF:lle ja EPA:lle ja jopa Magnumille ja Pyhimyksille – katsomaan kaikkia upeita ja mielenkiintoisia asioita, joita julkaisen Facebookissa, päivityksessä todetaan.

Kuten arvata saattaa, tuoreemmassa päivityksessä pilaillaan edellisen vastaavan sisällöstä myös tietosuojan osalta. Siinä nimittäin todetaan, että tekijänoikeudet ovat kadonneet samalla hetkellä, kun käyttäjä hyväksyi yhteispalvelun säännöt.

– Olen tietoinen siitä, että minun tekijänoikeuteni päättyivät samana päivänä, kun aloitin Facebookin. Tiedän, mitä yleensä saa jakaa, merkitä, kopioida ja julkaista muualla. Jos en halua, että kukaan muu saa sen, en julkaise sitä…. ja kyllä varastin tämän julkaisun jonkun toisen sivulta.