Härski varas vei maalauksen museosta keskellä päivää – ihmiset katsoivat vierestä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Moskovassa sijaitsevasta Tretyakovin galleriasta katosi sunnuntaina satojen tuhansien eurojen arvoinen maalaus. Valvontakamera paljasti taidevarkaan toimineen röyhkeällä ja yllättävällä tavalla.

Valvontakamera paljastaa miehen kävelleen Arkhip Kuindzhin maalauksen eteen ja ottaneen sen kasuaalisti mukaansa seinältä. Muut museovieraat vain katsovat vierestä, ilmeisesti luullen varasta työntekijäksi.

Varas ja 880,000 euron arvoinen maalaus onnistuttiin kuitenkin löytämään Telegraph-lehden mukaan melko nopeasti. Jo seuraavana päivänä poliisi ratsasi Moskovan ulkopuolella asuvan Denis Chuprikovin kodin. Viranomaiset pidättivät miehen ja löysivät maalauksen piilotettuna hänen talonsa sisältä.