Voiko parhaan kaverin kanssa erota? Valitettavasti kyllä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Parisuhteessa on yleistä, että kaksi pitkään toistensa kanssa ollutta ihmistä kasvaa vuosien aikana erilleen. Sama voi tapahtua myös ystävyydessä. Elämän erilaiset tilanteet saattavat johtaa kaveruussuhteen päättymiseen.

Kaikkien ihmissuhteiden päättyminen on raskasta, jos niihin liittyy vahvoja tunteita. Olipa kyseessä työpaikan vaihto, parisuhteen päättyminen tai ystävyyden kariutuminen, ei muutos ole koskaan helppoa. Toisinaan kaveri muuttuu yllättäen vieraaksi ihmiseksi tai kääntää yllättäen selkänsä.

Osa ihmisistä lopettaa ystävyyden kateuden, pettymyksen tai uuden elämäntilanteen takia. Ei ole harvinaista, että uuden kumppanin elämäänsä löytänyt kaveri muuttuu etäiseksi. Tällöin voi pohtia, onko ystävyys alunperin ollut kovinkaan vahvalla pohjalla?

Kaverisuhde on voinut kestää vuosikymmeniä, joten ystävyyden loppuminen on kova paikka. Toisinaan on kuitenkin kaikkien kannalta parempi, jos pahaa mieltä aiheuttavaa suhdetta ei enää jatketa ja ystävyyttä yritetä. Jokainen ansaitsee aidon ja luotettavan ystävän, eikä kaikista loppupeleissä ole sen manttelin kantamiseen.