Miehellä erikoinen ahdistuneisuushäiriö – söi kaksi kiloa kiviä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Eteläkorealainen mies hakeutui lääkärin vastaanotolle vatsakipujen vuoksi. Lääkärit järkyttyivät nähdessään miehen tomografiakuvissa vatsan sisältäneen kilotolkulla vierasesineitä. Ne piti poistaa kirurgisesti.

Eteläkorealaisen 54-vuotiaan miehen suolistosta poistettiin yhteensä kaksi kiloa kiviä, kolikoita ja pullonkorkkeja. Mies oli kärsinyt ahdistushäiriöstä kymmenen vuotta. Hän oli syönyt vierasesineitä ahdistusta lieventääkseen.

Vaikka toisinaan raportoidaan psykiatrisista häiriöistä kärsivien ihmisten erikoisista syömätottumuksista, olivat lääkärit hämmästyneitä määrästä, mitä mies oli voinut syödä menehtymättä. Tutkimusraportti kuvineen on julkaistu American Journal of Medical Case Reports -sivustolla.

American Journal of Medical Case Reports