Mario Bros. piirrettiin vihkoon – kuvista upea animaatio

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nintendo Entertainment System, eli NES, oli vuonna 1985 ilmestyessään ylivoimaisesti suosituin pelikonsoli. Kasibittinen pelikone teki Super Mario -hahmosta tunnetun hahmon ympäri maailmaa. Useammat muistavat pelin ensimmäisen kentän ulkoa.

Nyt nettiin on julkaistu video, jolla nähdään stop motion -animaatiotekniikalla luotu Super Marion ensimmäinen kenttä. Nintendo-hahmoja piirtelevä on luonnostellut vihkoonsa Super Mario Bros. -pelin ensimmäisen maan pikseli kerrallaan ja jokaista yksityiskohtaa myöten.

Hän on liittänyt 30 fps-nopeudella muodostettuun animaatioon aidot äänet. Videosta on tullut nopeasti viraalihitti. Olisi mielenkiintoista tietää, kauanko animaation piirtäjällä on mennyt kokonaisuuden tekemiseen, sillä jos yhdessä sekunnissa on 30 kuvaa, tarkoittaa tämä yhteensä 1.800 kuvan piirtämistä minuutin pituiseen videoon.