Trump julisti Boeing 737 Max -koneet lentokieltoon myös Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Boeing 737 Max 8 ja 9 -matkustajakoneiden käyttö kiellettiin taannoin EU-maissa. Syynä olivat Indonesiassa ja Etiopiassa konemalleille tapahtuneet tuhoisat onnettomuudet.

Nyt myös Yhdysvallat on kieltänyt Boeing 737 Max 8 ja Max 9 -koneiden käytön maan ilmatilassa. Preidentti Donald Trumpin mukaan lentokielto on voimassa toistaiseksi. Konetyypeillä lentäminen on myös kielletty muun muassa Kiinassa, Intiassa, Australiassa ja Kanadassa.

Huoli Boeing 737 Max 8 -koneita kohtaan heräsi sunnuntaina Etiopiassa tapahtuneen lento-onnettomuuden myötä. Mitä ilmeisemmin tyyppiviasta johtuvassa onnettomuudessa kuoli 189 henkeä.

Trump syytti onnettomuuksista Twitterissä lentokoneiden nykyistä monimutkaisuutta. Hänen mukaansa matkustajakoneiden ohjaamiseen tarvitaan nykyään lentäjien sijaan huippuyliopistojen tietokonetutkijoita.