Äiti nosti kanteen lentoyhtiötä vastaan – teini poistettiin lennolta ilmoittamatta hänelle

Matkailu Ohhoh! · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu toisinaan tapauksia, joissa matkustajia poistetaan vastoin tahtoa ylibuukatuista lentokoneista. Nyt tällainen tapaus on johtanut oikeustoimiin Yhdysvalloissa.

Stacy Giordano oli matkustamassa poikansa ja 15-vuotiaan tyttärensä kanssa Fort Lauderdalesta Detroitiin. Hän istui Spirit Airlines -yhtiön koneen peräosassa poikansa kanssa, kun taas tyttären paikka sijaitsi etuosassa.

Juuri ennen lähtöä Giordanon tytär poistettiin lentokoneesta ylibuukkauksen vuoksi. Naisen asianajajan mukaan tytär poistettiin väkisin eikä äidille kerrottu asiasta mitään teinin vastalauseista huolimatta. Koska äidin puhelin oli lentokonetilassa, ei tyttö voinut soittaa tai lähettää viestiä hänelle.

Tytär pääsi Detroitiin lopulta tunteja myöhemmin toisessa lentokoneessa. Hänelle tarjottiin hyvitykseksi lentolipun hinta ja ilmaisia lentokilometrejä. 7 Action News -uutissivuston mukaan Giordanot ovat kuitenkin nostaneet kanteen Spirit Airlinesiä vastaan, vaatien 75,000 dollarin korvauksia henkisistä kärsimyksistä.