Joensuulaisteini ajoi järkyttävää ylinopeutta kesärenkailla – vauhtia 182 kilometriä tunnissa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poikkeusluvalla ajokorttinsa saanut 17-vuotias teini ajoi Itä-Suomen poliisilaitoksen partion tutkaan järkyttävää ylinopeutta Rääkkyläntiellä, Joensuussa. Nuoren miehen nopeus oli 182 kilometriä tunnissa. Alueen nopeusrajoitus oli 80 kilometriä tunnissa.

Poliisipartio oli valvomassa liikennettä, kun lähestyvälle autolle mitattiin 80 km/h nopeusrajoitusalueella nopeudeksi 182 km/h. Poikkeusluvalla B-luokan ajo-oikeuden saanut teini määrättiin heti väliaikaiseen ajokieltoon. Hänen kyydissään oli yksi matkustaja.

Viranomaiset huomasivat myös, että ylinopeutta ajaneessa autossa oli sekarengastus, eli takana talvirenkaat ja edessä kesärenkaat. Joensuulaismiehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja liikennerikkomukseen. Hän joutunee odottamaan pitkän tovin ennen ajo-oikeuden takaisin saamista.