Nämä kuusi liikuntamuotoa rasittavat selkää

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vatsalihasliikkeitä voi nykyään treenata monella muullakin tavalla kuin perinteisillä rutistuksilla, joissa noustaan lattialta istumaan. Ylösnousujen sijaan voi maata selällään lattialla ja nostaa jalkoja ylös. Myös kyykyt luokitellaan selkää rasittavien jumppaliikkeiden joukkoon silloin, jos ne tekee väärässä asennossa.

PureWow listaa myös nyrkkeilyn selälle vaarallisten liikkeiden joukkoon, jos keskivartalon lihakset, eli niin sanotusti korsetti ei ole kunnossa. Väärä juoksuasento voi myös tehdä hallaa selälle. Juoksua ei myöskään suositella kovalla alustalla toteutettavaksi väärillä kengillä ja ylipainolla.

Hyppynarulla hyppiminen on todella tehokasta treeniä. Siinäkin saa olla selän kanssa varovainen, ettei se rasitu liikaa. Lihashuoltoa tehdessä kannattaa myös olla varovainen alaselkää rullatessa. Rollerin käyttö sopii parhaiten isoille lihasalueille.