Shokkilöytö: Kokaiinia löydettiin katkaravuista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huumeiden yleistyminen on havaittu jo pitkään monien muiden merkkien lisäksi myös siitä, että taajamien jätevesissä olevien huumausainejäämien määrät ovat olleet kasvussa. Nyt tutkijat ovat tehneet huolestuttavan löydön tutkiessaan Britanniassa katkarapuja.

Laboratoriotutkimusten perusteella katkaravuista on nyt löytynyt kokaiinia ja myös muita huumeita, tuholaismyrkkyjä ja lääkeaineita, kuten ketamiinia. Vielä ei ole tietoa onko kyse laajemmasta ilmiöstä vai kenties pelkästä poikkeamasta. Asian selvittämiseksi tarvitaan jatkotutkimuksia.

Näytteitä otettiin tässä tutkimuksessa yhteensä viidestätoista paikasta Suffolkin alueella.

– Määrät olivat pieniä, mutta saimme eriteltyä yhdisteitä, jotka antavat aihetta huoleen eläinkunnan uhista, johtava tutkija Thomas Miller kertoi Journal Environment International -lehdessä.