Kenen tageja nämä ovat? Tulossa kallis lasku Kuopiosta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Katutaiteessa ja töhryissä on se ero, että osa spraymaalilla taidetta tekevistä saa luvan teostensa toteuttamiseen. Maailman tunnetuimpien graffittitaiteilijoiden työt ovat inspiroivia ja näyttäviä. Sen sijaan töhrijöiden taidonnäytteet ovat epämääräiseltä sotkulta näyttäviä.

Kuopion keskustan kiinteistöihin on maalattu viime viikonloppuna runsaasti tageja, eli spraymaalilla tehtyjä nimimerkkejä. Tämä taiteilija on käyttänyt ainoastaan punaista väriä ja tehnyt puumerkkinsä yhteensä 16 kertaa. Tageja on maalattu pitkin Kuopion keskustaa.

Ensimmäiset tai viimeiset tagit on maalattu Satamakatu 16 kohdalla lähellä Väinölännimeä. Kulkureitti on kulkenut edelleen Satamakatu 8, Koljoniemenkatu 5, Niemenkatu 18, vahtivuorenkatu 13 ja Sepänkatua pitkin. Varovaisen arvion perusteella aiheutetut vahingot voivat nousta useisiin tuhansiin euroihin. Tagien poistaminen kivestä, tiilestä ja betonista on erittäin haastavaa ja kallista.

Poliisi pyytää vihjeitä tekijästä. Vihjeet voi ilmoittaa vihjepuhelimeen P. 0295415232 tai vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Poliisi