New York kielsi kissojen kynsien poistamisen – liian kivuliasta eläimille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kotikissojen kynsiä voi leikata eläimille tarkoitetuilla kynsisaksilla. Lisäksi lemmikit voivat kuluttaa ja teroittaa niitä kiipeilypuissa ja raapimalaudoissa. Osa ihmisistä poistaa kotikissojen kynnet leikkauksen avulla.

Nyt New Yorkin osavaltio on päättänyt kieltää kissojen kynsien poistoleikkaukset. Toimenpide on usein kivulias ja jatkossa myös eläinlääkärille rapsahtaa toimenpiteestä tuhannen dollarin sakot. New York on ensimmäinen amerikkalaisosavaltio, joka kieltää kivuliaan leikkauksen.

Kissoille voi tehdä myös kynsiin silikonipäällysteet, mitkä estävät niitä tuhoamasta huonekaluja ja mattoja kynsillään. Kynnet ovat kissojen puolustautumis- ja saalistusväline hampaiden ohella.