Poliisi paljasti: Massiivinen tehoratsia loppuviikoksi koko maahan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Huomenna 6. kesäkuuta vietetään valtakunnallista liikenneraittiuspäivää. Rattijuopumuksia valvotaan Suomessa tehostetusti koko maassa loppuviikon ajan kaikkien poliisilaitosten käytettävissä olevilla valvontaresursseilla.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalaisen mukaan ajoneuvojen kuljettajille tullaan tekemään kymmeniä tuhansia puhalluskokeita. Viime vuonna jäi kiinni yhteensä noin 19 000 rattijuoppoa.

– Alkoholia juoneena tai muuten päihtyneenä ei siis kannata lähteä ajamaan tänäkään viikonloppuna. Tärkeimpänä syynä on tietysti se, että riski loukkaantua ja kuolla liikenteessä kasvaa huomattavasti päihteiden takia. Nyt viikonloppuna kiinnijäämisen riski on siis tavallista korkeampi, Ihalainen sanoo.

– Rattijuopumustapauksien henkilövahingot keskittyvät kesäkuukausille. Tämän takia poliisi on mukana ennalta estämässä rattijuopumuksia jo ennen kesäkuukausien alkamista, Ihalainen sanoo.