Nike somisti naistenosaston uusiksi – realistiset mallinuket somehitiksi

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Urheiluvaatteita mainostetaan lähinnä hoikille ja treenatuille vartaloille. Tosiasia kuitenkin on, että suuriosa naisista on tavallisella vartalolla varustettu, eikä mallinuken kokoluokkaa. Nike on viimein ottanut asian suhteen onkeensa.

Niken lippulaivaliike Lontoossa on somistanut kokonaan uudenlaisen naistenosaston. Yhtiön vaatteita esitellään nyt tavallisen kokoisten mannekiinien yllä. NikeTown on varustanut uudistetun urheiluvaateosaston pluskoon, normalikoon ja para-urheilijoiden mallinukeilla.

Osa naisista saattaa vierastaa urheiluvaatteiden ostamista juurikin siksi, että ne mielletään sporttisten ihmisten omaisuudeksi. Todellisuudessa kuntoiluharrastus ei katso liikkujan kokoa vaan asennetta ja kykyä.