Risteilyalus törmäsi rajusti satamalaituriin Venetsiassa – tutkimukset yhä käynnissä

Ohhoh! · Tim Isokivi

Italian Venetsiassa todistettiin viime sunnuntaina hurjan näköistä onnettomuutta, kun valtava risteilyalus törmäsi tuolloin suurella voimalla laituriin ja toiseen pienempään alukseen. Onnettomuuden syynä oli tällä tietoa moottorivika, jonka syytä tutkitaan edelleen.

278 metriä pitkä MSC Opera -risteilyalus törmäsi 110 matkustaja kuljettaneeseen alukseen ja lopulta myös laituriin. Alusta ei yrityksistä huolimatta onnistuttu pysäyttämään, vaikka turma-aluksen kapteeni pyysi myös aluksen hinaajilta apua. Neljä ihmistä kärsi onnettomuudessa lievistä vammoista.

Onnettomuus ikuistettiin verkossa sittemmin levinneiksi videoiksi tilannetta todistaneiden ihmisten toimesta. Onnettomuus on Reutersin mukaan kiivastuttanut Venetsiassa isojen risteilylaivojen ympärillä pyörivää keskustelua. Monet vaativat, ettei isoja aluksia pitäisi päästää Pyhän Markuksen torille johtavaan Giudeccan kanavaan.