Donald Trump väittää: ”Tunnen valtaosan Yhdysvalloissa asuvista irlantilaisista”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneessä kuningaskunnassa vieraillut Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jatkoi matkaansa Irlantiin. Irlantilaiset ovat toivottaneet Trumpin tervetulleeksi maahansa muun muassa Dublinissa järjestettyjen mielenosoitusten avulla.

Presidentti Donald Trump on kertonut amerikkalaisten rakastavan irlantilaisia. Hänen mukaansa Yhdysvaltojen ja Irlannin välit ovat nykyisin paremmat kuin koskaan aiemmin, BBC raportoi. Lisäksi Trump kehui tuntevansa suurimman osan amerikanirlantilaisista.

– Minusta tuntuu, että tunnen heistä suurimman osan, koska he ovat ystäviäni, Donald Trump sanoi lehdistön edessä tavatessaan Irlannin pääministeri Leo Varadkarin.

Yhdysvalloissa asuu noin 33 miljoonaa ihmistä, jotka identifioivat itsensä sukujuuriltaan irlantilaiseksi.