Suomessa liikkuu väärennettyä rahaa – onko sinulla tällaista seteliä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poliisille on toimitettu viime viikkoina väärennettyjä seteleitä, jotka on tarkoitettu alunperin esimerkiksi elokuvakuvauksia varten. Maksuvälineenä käytetyissä seteleissä on ollut selkeästi merkintä, että ne eivät ole aitoa rahaa. Ihminen syyllistyy automaattisesti rahajäljitelmän levitykseen, mikäli hän maksaa väärennetyllä setelillä.

Toisin sanoen nyt kannattaa olla käteisen kanssa tarkkana. Poliisin haltuun on tullut 20, 50 ja 200 euron seteleitä. Osassa on merkintä: ”THIS ON NOT LEGAL, IT IS TO BE USED FOR MOTION PROPS”, tai venäjänkielinen teksti punaisella kirjoitettuna: ”TÄMÄ EI OLE OIKEAA RAHAA”.

Poliisi tapasi viikonloppuna Lahdessa Toivakasta kotoisin olevan nuoren miehen, joka yritti maksaa hotellihuonetta väärällä 200 euron setelillä. Kiinni otettaessa hänen hallustaan löydettiin kahdeksan väärennettyä 200 euron seteliä. Kaikissa seteleissä on punaisella kirjoitettu venäjänkielinen teksti. Setelit mies kertoi ostaneensa internetissä toimivasta kauppapaikasta, jonka nimeä poliisi ei ilmoita. Miestä epäillään rahajäljitelmän levittäminen -rikoksesta.

Poliisi
Poliisi
Poliisi
Poliisi