Iso-Britannian parlamenttitalosta otettiin huumenäytteitä – paljasti kokaiinin käytön tiloissa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Monissa osissa Iso-Britannian parlamenttitalona toimivaa Westminsterin palatsia on käytetty kokaiinia. Tämä käy ilmi Vice-lehden tuoreessa tutkimuksessa.

Tomittaja Michael Segalov tutki parlamenttitalon tiloja testipakkauksella, jonka vaaleanpunaiset pyyhkeet muuttuvat siniseksi ollessaan tekemisissä kokaiinin jäämien kanssa. Tutkimus kohdistui rakennuksen yhdeksään kansanedustajien yleisesti käyttämään osioon, joihin ulkopuolisilla ei ole asiaa.

Kokaiinijäämiä löytyi muun muassa kansanedustajien toimistotilojen vessoista. Positiivisia testituloksia esiintyi myös palatsin Woolsack-klubin ja Strangers’ Bar -ravintolan wc-tiloissa.

Parlamenttitalon edustaja on sittemmin kommentoinut asiasta syntynyttä kohua. Hän kertoo Westminsterin palatsissa vierailevan vuosittain miljoonia vieraita. Edustajan mukaan huumeiden käyttöön suhtaudutaan kuitenkin vakavasti, ja asiaan puututtaisiin mikäli sitä esiintyisi parlamenttitalon tiloissa.